Kan gjenoppbygge et hus for en familie i Syria.
Kan betale en legelønn for en måned.
kan støtte kostnader til drift og vedlikehold av fysioterapiverkstedene.
Tast inn beløp

Vi bygger permanente hjem til familier i Syria som har overlevd det ødeleggende jordskjelvet.

Det er viktig å trene folk til å stå på egne ben

19.03.2024

Vil du hjelpe oss med å bringe håp til Syria og gjenoppbygge landet?

Doner din Zakat og Sadaqah, og bidra til å gi familier på flukt et trygt og permanent hjem.

Inne i hjemmene dere har bygget i Syria

13.03.2024

I dag besøkte vi et prosjekt i Aleppo hvor vi undersøkte vi infrastrukturen nøye og forsikret oss om at alle deler av vann- og elektrisitets prosjektet vårt fungerte optimalt.  Tusen takk til alle som donerer til vår Syria appell. Dere redder liv!

Vann- og elektrisitets prosjektet i Aleppo.

Hjelp syriske familier med å flytte fra telt til permanente hjem

Nesten to millioner syrere bor i telt i Nord-Syria. Disse teltene er svært utilstrekkelige når det gjelder å gi trygt husly, og familiene lider under kulde og vinterstormer, i tillegg til de tøffe forholdene om sommeren.

Etter at tusenvis av familier ble drevet på flukt i kjølvannet av de ødeleggende jordskjelvene som rammet Sør-Tyrkia og Nord-Syria, har levekårene forverret seg ytterligere.

Vil du hjelpe oss med å bringe håp til Syria og gjenoppbygge landet?

Doner Zakat og Sadaqah, og bidra til å gi familier på flukt et trygt og permanent hjem.

Hjelp oss gjenoppbygge Syria!

En alvorlig boligsituasjon

Mange familier i Nordvest-Syria bor under dårlige og elendige forhold, noe som gjør dem svært sårbare. Infrastrukturen er hardt rammet av det nylige jordskjelvet og flere år med konflikt. Dette har gjort det stadig vanskeligere å finne bolig, og sårbare familier har ikke råd til å betale husleie. Derfor er stadig flere mennesker tvunget til å bosette seg i leirer, der de har liten beskyttelse mot vær og vind.

I de harde vintrene i Syria er familier som bor i telt, utsatt for ekstrem kulde og alvorlige sykdommer, og om sommeren lider mange av solstikk på grunn av direkte sollys i teltene. Barn er spesielt utsatte, og i tillegg til å bli syke, er mange ikke i stand til å gå på skole under slike forhold. For voksne er det enda vanskeligere å få jobb, noe som fører til at familiene blir enda fattigere.

En million mennesker i Nordvest-Syria bor i uegnede tilfluktsrom, mens            200 000 familier ikke bor i ordentlige hus.

I 12 år har folket i Syria lidd under en av vår tids mest alvorlige humanitære kriser – og fortsatt er det ingen ende i sikte.

– Syria har det største antallet internt fordrevne i verden – 6,8 millioner individer, mens flere millioner har flyktet fra landet. I dag er det flere mennesker i nød i Syria enn noen gang siden begynnelsen av krisen.

– Den syriske krisen sprer seg over grensene, med nesten 5,6 millioner registrerte flyktninger – inkludert mer enn 2,6 millioner barn – som nå bor i Egypt, Irak, Libanon og Türkiye

– 15,3 millioner er i akutt behov for humanitær bistand – dette utgjør  over 70 % av Syrias befolkning

– Ifølge FN er Syria blant de 10 mest matusikre landene i verden – 12 millioner mennesker vet ikke hvor deres neste måltid kommer fra.

– Omtrent 90 % av landets befolkning lever under fattigdomsgrensen.

– Over 400 000 mennesker har blitt drept siden krisen startet i 2011.

 

Katastrofale klimarelaterte hendelser gjør livet i Syria enda vanskeligere. Tørke og flom har gitt opphav til dødelige kolerautbrudd som truer lokalsamfunn over hele Syria.

Vinteren er den farligste tiden på året. Mange hjemflyttede familier bor fortsatt i leire spredt over nord, med 2,1 millioner internt fordrevne. Bare i det nordvestlige Syria er det 1400 leire.

 

Nok et år med tragedie og tap i Syria

I 2022 leverte Islamic Relief viktige programmer som nådde over 1 million sårbare mennesker:

• 14 helseinstitusjoner fikk medikamenter, medisinske engangsartikler, stipend og opplæring.
• Over 73 500 mennesker mottok Ramadan-matpakker mens over 125 000 mennesker fikk qurbani-kjøtt.
• Islamic Relief ga livreddende vinter pakker til over 78 000 mennesker som står overfor alvorlige forhold.
• Vi betalte 88 skoler stipend slik at de kan betale lærere, og ytterligere midler til å kjøpe bøker, sportsutstyr, møbler og reparasjonsbygg.

Tragisk nok var 2022 også året der vi nok en gang sto i sorg og solidaritet ettersom en økning i vold drepte 4 unge slektninger til en kollega fra Islamic Relief. Alle under 10 år var barna hjemme i Idlib da bombene falt.

 

Tragiske omstendigheter ble verre

6. februar 2023 rammet et jordskjelv med en styrke på 7,8 den tyrkiske byen Gaziantep, nær den syriske grensen. Dette ble fulgt av et jordskjelv på 7,5 kort tid etter, og et nytt jordskjelv på 6,4 fjorten dager senere.

Dette er de verste jordskjelvene som har rammet Syria på mer enn 100 år.

De har hatt en forferdelig effekt på den allerede rammede syriske infrastrukturen, spesielt i det nordvestlige Syria, med over 10 millioner mennesker berørt. Over 10 000 mennesker ble registrert som skadet, mens flere tusen mistet livet.

Skjelvene ødela nesten 1500 bygninger, med kommunikasjonsnettverk nesten fullstendig ødelagt og skadet veier og broer som hindret hjelpearbeidet.

Mange av de berørte har allerede lidd under årevis med voldelig krise inne i Syria. Situasjonen deres er nå enda mer alvorlig.

 

Står fortsatt med Syria

Islamic Relief har stått sammen med Syria siden krisen startet, og i dag fornyer vi vårt løfte om å forbli ved siden av de sårbare menneskene som har mistet så mye.

Til tross for over et tiår med lidelse, står folket i Syria fortsatt sterkt. De fortsetter å holde ut, med håp om en slutt på krisen, og står klare til å gjenoppbygge sine knuste liv.

Med dine vennlige donasjoner vil Islamic Relief fortsette vårt viktige arbeid på bakken i Syria. Vi vil forbli en liv linje for de trengende og hjelpe familier å komme seg etter de ødeleggende jordskjelvene.

Vennligst fortsett å stå sammen med folket i Syria: doner til Syria Nødappell nå.

Familier flytter inn.

Tyrkia og Syria jordskjelv- Fase 2

Hver bolig vil være på 65 kvadratmeter og ha plass til en familie på fem. Familien vil eie sitt nye hjem resten av livet.

Vi samarbeider med lokalsamfunnene for å identifisere og hjelpe dem som trenger det mest, blant annet:

Kvinner og husholdninger med barn
Familier med personer som lider av sykdom og funksjonshemninger
Familier på flukt
Eldre

Vi har fortsatt en lang vei å gå for å dekke boligbehovene til familier som kjemper for å overleve i Syria, og det anslås at det trengs 150 000-200 000 boliger.

Dine livsviktige donasjoner vil hjelpe familier som er rammet av krisen med et hjem som kan bidra til å gjenopprette deres velvære, beskytte dem mot vær og vind og gjenoppbygge livene deres.

Følg med på vårer sosiale medier

Instagtam

Facebook

X

Youtube

linkedin

Tiktok

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR