Islamic Relief er på bakken

Forholdene forverres raskt i takt med den siste opptrappingen, og Islamic Relief er fortsatt fast bestemt på å hjelpe palestinske familier. I nært samarbeid med våre lokale partnere distribuerer vi livsviktige varer til de berørte familiene.

Siden oktober 2023 har vi gitt nødhjelp til en verdi av over 137,003,600 kroner og levert over 8 millioner varme måltider.

Vi har gitt humanitær hjelp i Palestina siden 1997, til lokalsamfunn som sliter med de ødeleggende virkningene av okkupasjon, blokade og gjentatte konflikter. Nå som palestinske familier står overfor nye lidelser i Gaza, ber Islamic Relief sine støttespillere om å hjelpe oss med å gi tiltrengt humanitær hjelp.

Med din støtte kan Islamic Relief fortsette å være på bakken for palestinske familier. Vær så snill å gi sjenerøst til vår nødhjelpsappell for Palestina nå.

Varm mat tilberedes i Gaza til familier på flukt.

Utdeling av hvetemel i Gaza til familier på flukt.

Hvordan får Islamic Relief fortsatt inn nødhjelp til Gaza?

Islamic Relief samarbeider med lokale partnere i Gaza og Midtøsten for øvrig for å sikre at vi kan skaffe og distribuere så mye hjelp som mulig.

Vi samarbeider med FN-organisasjoner som Verdens matvareprogram, som bringer inn mat via Kerem Shalom-overgangen, som vi deretter distribuerer. Ved hjelp av en rekke ekstra lastebiler har vi også vært i stand til å bringe inn og levere livsnødvendige hygieniske, medisinske og personlige artikler. Blant annet varme vinterklær, hygieneprodukter for kvinner og bleier til barn.

Varer som pledd og hygiene pakker har blitt brakt inn via Rafah-overgangen, og vi prøver hele tiden å få inn mer.

Til tross for de enorme utfordringene leverer teamet vårt i Gaza og våre lokale partnere hjelp hver dag. Så langt har vi laget over 11 111 587 varme måltider til familier på flukt i de overfylte tilfluktsrommene.

Vi har et desperat behov for at mer hjelp kommer inn i Gaza, samtidig som det inngås en permanent våpenhvile. Bare anslagsvis 10 % av den nødvendige matvarehjelpen kommer inn. Det har vært liten forbedring, og mengden hjelp som kommer inn, er bare en dråpe i havet sammenlignet med det som trengs.

Islamic Relief samarbeider med Verdens matvareprogram (WFP)

Islamic Relief samarbeider nå med Verdens matvareprogram (WFP) for å få inn nødhjelpsforsyninger til Gaza.

For øyeblikket lager vi varme måltider hver dag til over 140 000 mennesker som har flyktet fra hjemmene sine, og som nå bor i overfylte tilfluktsrom og er i desperat behov for mat. Så langt har vi sammen med WFP laget over 6,3 millioner varme retter siden opptrappingen startet.

Det haster imidlertid med å få mer hjelp inn i Gaza, ettersom FN rapporterer at Gaza sannsynligvis vil gå inn i en sultkatastrofe innen kort tid. 1 million mennesker i Gaza lider av alvorlig sult. Barn dør av sult, og de fleste familier går nå hele dager uten å spise.

Utdeling av vann i Gaza til familier på flukt.

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR