Islamic Relief forbereder seg på å reagere på en enorm brann i Cox’s Bazar-leirene i Bangladesh som har ødelagt tilfluktsrom og gjort rundt 12 000 mennesker hjemløse.

Viktige fasiliteter som helsefasiliteter, vannnettverk, kvinnesentre, minst 20 læringssentre og opptil 35 små moskeer har blitt ødelagt i brannen. Hjemløse familier søker nå ly i naboens telt eller sover under åpen himmel.

Mer enn 1 million rohingyaer som har flyktet fra Myanmar har søkt tilflukt i Cox’s Bazar de siste årene, og de fleste lever under overfylte og ekstremt grunnleggende forhold i provisoriske tilfluktsrom laget av bambus og spinkelt lerret.

Islamic Relief teamet på bakken deltar for tiden i felles vurderinger med andre instanser, og mobiliserer hjelp for å hjelpe folk med å begynne å gjenoppbygge hjemmene sine, samt vann- og sanitæranlegg som latriner og badeavlukker.

Golam Motasim Billah, Islamic Reliefs fungerende landsdirektør i Bangladesh, sier:

«Brannen rev gjennom den tettpakkede leiren og har fullstendig ødelagt tusenvis av tilfluktsrom. Folk har mistet hjemmene sine og alt de eide er brent til aske. Mange kritiske tjenester som utdanning og helsefasiliteter, og mange samfunnsmoskeer, har gått tapt.

«Vi er forpliktet til å hjelpe, men folk her trenger mye mer langsiktig støtte. Branner fortsetter å skje i Cox’s Bazar, og det er viktig at det gjøres mer for å forbedre tilstanden til leirene og krisesentrene for å holde folk trygge.»

Ved å donere til vårt Global Nødappeller Fund kan du bidra til å sikre at vi har et beredskapsfond som kan brukes til å forberede lokalsamfunn på katastrofe, slik at når en nødsituasjon inntreffer, reduseres innvirkningen på folks liv.

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR