” Jeg heter Mariam og er mor til seks barn. Jeg er den eneste som forsørger barna mine, siden faren deres døde for lenge siden. Jeg jobber som vaktmester på et apotek og tjener bare 2000 riyal om dagen for å få endene til å møtes og brødfø barna mine. Det er en konstant kamp for å forsørge familien min. Noen ganger kan jeg ikke gå på jobb fordi jeg føler meg syk, og det er hjerteskjærende å se barna mine gå sultne til sengs.”

“Noen ganger begynner jeg bare å gråte fordi jeg føler meg så hjelpeløs. Jeg kan ikke gjøre noe for å gi barna mine mat, og det er en forferdelig følelse. Av og til føler jeg meg syk, men jeg tvinger meg selv til å gå på jobb fordi jeg ikke har noen som kan hjelpe meg med å forsørge barna mine. Vi må ofte hoppe over måltider eller spise veldig lite. Det er hjerteskjærende å se dem sultne og lidende”.

Dette sier Mariam Ali Mohammed Zaid, en 40 år gammel enke fra Jemen som forsørger 6 barn, Iman, Naseem, Ragad, Abduh, Hifd Allah.

Da vi stilte spørsmålet om hvordan matmangelen påvirker livet hennes/hennes families liv i vanskelige tider, brøt Mariam sammen i tårer og fortalte: “Noen ganger når jeg føler meg så syk at jeg ikke kan gå på jobb, må jeg sende barna mine for å be naboene våre om mat. Det er ikke noe jeg er stolt av, men jeg må gjøre det jeg kan for at barna mine ikke skal sulte.”

Ramadan er en måned preget av velsignelser og takknemlighet, men for familien min er den også en påminnelse om knappheten vi møter hver dag. Som eneforsørger for mine seks barn og min gamle mor er det en daglig kamp å skaffe mat på bordet. Ramadan gir imidlertid et glimt av håp, ettersom organisasjoner som Islamic Relief gir sårt tiltrengt støtte til familier som min.”

Min daglige rutine under ramadan går ut på å sørge for at familien min har nok å spise. Jeg står tidlig opp for å tilberede morgenmåltidet hvis vi har mat, men det er aldri nok til å holde oss mette hele dagen. Barna mine legger seg ofte sultne, og det er hjerteskjærende.”

“Det normale kostholdet vårt i Jemen er allerede ganske enkelt, men under ramadan blir det enda enklere. Vi har ikke råd til å kjøpe kjøtt eller andre dyre varer, så kostholdet vårt består for det meste av ris, brød og grønnsaker.”

“I begynnelsen av ramadan får vi 10 000 riyal fra en sjenerøs person i nabolaget vårt, noe som hjelper oss å overleve i en uke. Etter det har vi knapt noe å spise. Vi får bare brød og vann til middag og ingenting til suhoor.”

“Jeg jobber til middag, og så tar jeg med ris, brød og en kvart kylling til barna mine hjem fra restauranten”, legger Mariam til.

Islamic Reliefs matutdeling under ramadan har stor betydning for samfunnet vårt. Den gir sårt tiltrengt støtte til familier som min, som sliter med å få endene til å møtes. Uten denne hjelpen ville mange familier gått sultne i denne hellige måneden.”

Ramadan-matesken fra Islamic Relief var livredder for familien min. Den inneholdt alle de viktigste matvarene vi trengte for å bryte fasten og holde oss mette i Ramadan-måneden. Det var en kjærkommen avveksling fra den vanlige dietten med ris og brød. Barna mine var overlykkelige over det store utvalget av mat i pakken.

Jeg hørte først om Islamic Relief gjennom en kvinne som registrerte datteren min Ragad i fadderprogrammet. Heldigvis har vi fått støtte fra Islamic Relief i Jemen. De sponser ett av barna mine gjennom sitt fadderprogram, som gir økonomisk støtte til utdanning og helsetjenester. Dette har vært en livsviktig støtte for oss. Det betyr at barnet mitt kan gå på skole og få den utdannelsen de trenger for å skape seg en bedre fremtid.

Det finness flere tusenvis av familier som Marian sinDenne Ramadan, har du muligheten til å redde et liv! Doner nå

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR