Kan gi en familie en mateske i Ramadan
kan gi varme måltider til 20 mennesker i Gaza
Kan gi tre familier tre matesker i Ramadan
Tast inn beløp

Jeg heter Nadia Abu Saad og er en 57 år gammel enke fra Gaza som for tiden bor i Jordan sammen med mine to sønner, Ahmed (19 år) og Abdullah (15 år). Jeg bor sammen med moren min i al Talbiya-leiren. Jeg har jobbet i det palestinske arkivverket i en god del av livet mitt, men gikk av med pensjon av helsemessige årsaker. Med hjelp fra snille mennesker som Islamic Relief er jeg og sønnene mine i stand til å håndtere livene våre.”

Den 57 år gamle enken beskrev sitt yngre jeg slik: “Da jeg var 20 år gammel, ønsket jeg å fortsette utdannelsen min, men familien min støttet meg ikke, for de trodde ikke på at jenter skulle utdanne seg eller forlate huset av noen grunn. Jeg holdt imidlertid ut og fullførte en utdannelse i bibliotekvitenskap og gjorde en betydelig innsats på dette feltet. Gjennom arbeidet mitt kunne hun fortelle historier for barn, og de kom alltid til biblioteket fra skolen, fulle av entusiasme for å høre nye historier. Nadia elsker bøker og studier, og hun liker å lese og høre historier.

Etter at hun ble rammet av kreft og mannen døde, ble Nadia og familiens situasjon mye vanskeligere. Den eneste inntekten hennes var pensjonistlønnen, og den var på langt nær nok til å dekke familiens grunnleggende utgifter, fra husleie til strøm- og vannregninger. Utgiftene stoppet ikke der. Nadia slet med å dekke legeregninger, transport til sykehuset, de fleste matvarer og de nødvendige behovene til de små guttene sine. Hun druknet i gjeld.

“Tenk deg at barna dine ber deg om ris og pasta, og du svarer ‘nei, vi har ikke råd, kanskje en dag’. Familien vår overlevde på dager med linser og dager med Mujadara.”

Hun fortsetter: “Matmangelen påvirket ikke bare den mentale helsen vår, men også kroppene våre. To tynne og svake gutter som ofte ble syke. Så jeg bestemte meg for å ta dem med til sykehuset, der legene spurte meg: “Hvorfor gir du ikke barna dine mat?”. Jeg svarte bare: jeg gjør så godt jeg kan. Det kom mange flere dager der jeg ikke hadde råd til en eneste grønnsak. Derfor manglet kroppene våre alle de grunnleggende vitaminene som kommer fra grønnsaker.”

“Komiteen for foreldreløse barn i Talbiya-leiren visste om familiens vanskelige situasjon og introduserte oss for Islamic Relief. Den første hjelpen vi fikk fra Islamic Relief, var økonomisk støtte i form av fadderskap for mine foreldreløse barn. Pengene kommer hver tredje måned, og heldigvis er beløpet tilstrekkelig til at jeg kan betale regninger og gi barna mine mulighet til å få bedre utdanning ved å melde dem inn på undervisningssentre.” Sa Nadia

Hjelpen fra Islamic Relief fortsatte da vi hadde behov for mat. I år er det første året vi har fått en matpakke til ramadan. Til vanlig kjøper jeg det jeg trenger hver dag, og jeg skylder ofte penger til matbutikken slik at jeg kan skaffe nødvendigheter som ris, sukker og pasta, og betaler tilbake gjelden min i små beløp når jeg kan. Da jeg fikk matpakken fra Islamic Relief, var jeg ikke forberedt på ramadan og hadde ikke noen av de viktige matvarene i huset som jeg vanligvis låner penger til. Jeg ble veldig glad og sa til barna mine: “Takk Gud, vår Gud passer på oss, og han sendte Islamic Relief for å gjøre ting lettere.”

Nadia beskrev pakken slik: Pakken inneholder alt det viktigste, og jeg er fornøyd med matvarene jeg har fått, men jeg håper at den vil være tilgjengelig hele tiden, for det vil hjelpe meg å sette mat på bordet, noe barna mine elsker og stadig ber om. Det jeg hadde mest nytte av i pakken, var risen, sukkeret og pastaen, som var viktige for meg og barna mine.”

 “Jeg kjenner mange familier som ikke har noen andre enn Gud, og som lever livet sitt uten noe i huset som de kan leve av.” Hun fortsatte: “Islamic Reliefs matesker kommer som en gave fra himmelen, og gir disse familiene – inkludert min egen – muligheten til å puste og lette på livets byrder ved å dekke de mest grunnleggende og essensielle matbehovene våre.”

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR