Kan gi en familie i en nødssituasjon vann i en måned
Kan gi to familier i en nødssituasjon en husly
Kan gi akutte medisinske forsyninger til et sykehus i en nødssituasjon
Tast inn beløp

01.02.2024

Etter å ha vendt tilbake til jordskjelvets episenter i Tyrkia og Syria ser jeg håp, men også en lang vei å gå

Umiddelbart etter jordskjelvet i Kahramanmaraş i februar 2023 reiste Islamic Reliefs Majdi Samaan til episenteret for å snakke med overlevende og dokumentere lidelsene deres. Ett år senere reflekterer han over sin nylige retur til Gaziantep og de pågående behovene i Tyrkia og Syria.

På årsdagen for jordskjelvet i Kahramanmaraş utfolder det siste årets reise seg i tankene mine som et gripende teppe av smerte og motstandskraft. Det var ikke bare et skjelv, det var en seismisk hendelse som forvandlet liv til kapitler om lidelse og utholdenhet.

De umiddelbare ettervirkningene

Jordskjelvet spredte seg langt utenfor Kahramanmaras grenser og etterlot millioner av mennesker på flukt og ødelagte lokalsamfunn. Lokalsamfunnene mistet mer enn liv og eiendom.

Umiddelbart etterpå ble jeg vitne til tragedien og ødeleggelsene. Bildene av sammenraste skoler og ødelagte hus er ikke bare fjerne historier, de er festet i minnet mitt.

De første dagene i Kahramanmaraş gikk med til å vandre gjennom gater fylt av sorg. Da jeg dro til Hatay, var scenene preget av tap, av familier som hadde forlatt alt da de flyktet fra hjemmene sine.

Sørgende kom ut av hjemmene, og lukten av død gjennomsyret luften. Kirkegårdene ble daglig utvidet til å romme dusinvis av lik,

Midt i sorgen ser jeg mennesker som begynner å vende hjem, og selv om de nøler, kryper smilene frem i ansiktene deres, noe som vitner om menneskets motstandsdyktighet. Solidaritet og besluttsomhet oppstår i møte med de tøffeste utfordringer. Livet går videre, og håpet tennes på nytt, selv etter en så katastrofal hendelse.

Et varig inntrykk

Katastrofen har likevel satt uutslettelige psykologiske og økonomiske spor i de berørte lokalsamfunnene. På denne gripende årsdagen blir jeg minnet om at veien til gjenoppbygging fortsatt er lang.

Det er smertefullt å se ansiktene til mennesker som modig har akseptert tapene sine. Så mange familier har opplevd enorme tap og etterlatt seg et uerstattelig tomrom som ikke kan beskrives med ord.

I disse ekstremt utfordrende øyeblikkene forsøker folk å bygge opp livene sine på nytt. Minnet om dem de har mistet, lever evig i de overlevendes hjerter og skaper håp til tross for at de har mistet en stor del av livet.

Mangelen på vann, elektrisitet og infrastruktur i Syria gjør folks liv enda vanskeligere, noe som gjenspeiler fortvilelsen og det akutte behovet for husly og beskyttelse. Spesielt fordrevne og flyktninger har et stort behov for trygge og verdige hjem.

Vi stadfester vårt engasjement for de berørte lokalsamfunnene

Islamic Relief fortsetter å tilby urokkelige støtte til de berørte familiene. Historiene deres inspirerer oss til å fortsette, og vi oppfordrer våre støttespillere til å stå ved deres side i den pågående gjenoppbyggingen av liv og lokalsamfunn.

De som har overlevd denne katastrofen, er forslåtte, men uskadde. Med din støtte kan Islamic Relief fortsette å hjelpe dem med å gjenoppbygge sine liv og lokalsamfunn. Doner til vårt nødhjelpsfond for jordskjelvet i Tyrkia-Syria nå.

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR