Kan gi en familie en mateske i Ramadan
kan gi varme måltider til 20 mennesker i Gaza
Kan gi tre familier tre matesker i Ramadan
Tast inn beløp

Da Saidi var i live, virket ikke fattigdommen vår så alvorlig, men etter at han døde, føler jeg meg helt fortvilet”, sier Larisa Mukaeva fra Tsjetsjenia med øynene fulle av tårer, men hun prøver å skjule dem. 

“Den eldste sønnen min ble ferdig med jusstudiet i fjor og har et vitnemål, og det er flere måneder siden han forgjeves forsøkte å finne jobb. Han prøvde å selge telefoner i en privat butikk sammen med en venn, men måtte slutte fordi butikkeieren bestemte seg for å nedbemanne, så nå leter Bek etter jobb igjen.”

“AlhamdulilLah, det er ikke så lenge siden vi begynte å motta forsørgertillegg for Saifullah (142 dollar), og jeg har nylig fått deltidsjobb i en matbutikk i nærheten.

Jeg kan ikke jobbe hele dagen fordi Saifullah har fordøyelsesproblemer og trenger pleie. Vi prøver å diagnostisere sykdommen hans, men ingen lege har gitt noen eksakt diagnose ennå. Medisinske tester og konsultasjoner er ganske dyre, og noen ganger må vi reise ut av Tsjetsjenia for å få flere av dem, og vi må også betale for kommunale tjenester (rundt 65 dollar i måneden), så mat blir ofte et problem.”

Svogeren min hjelper oss ofte med mat og klær i vanskelige tider, men han har kone og tre barn, og de venter et barn til, så jeg føler meg ikke helt trygg når han bruker penger på oss. Jeg ber så inderlig om at Bek-Muhammad finner en jobb og at situasjonen vår blir bedre, in sha Allah.”

Larisa mens hun gråter: “Ramadan er helt klart en spesiell måned som gir mer glede og håp til alle muslimer. Det virker imidlertid som om Ramadan ikke lenger er den samme etter at Saidi ikke lenger er blant oss. Det samme gjelder livet mitt generelt. Jeg vet at alt er i Allahs hender, så jeg mister ikke håpet og stoler på Ham!”

Under ramadan står jeg opp tidligere for å lage mat til sønnene mine, for eksempel grøt eller stekte egg. Vi spiser suhoor og ber deretter bønnene våre. Hver kveld går Bek til den nærmeste moskeen for tarawih, og Saifullah blir igjen hos meg. 

 Vi har vanligvis forskjellige retter som jeg kan lage med de tilgjengelige ingrediensene. Jeg er flink til å lage mat, og noen ganger lager jeg bedre mat selv i mørket, når det er strømbrudd. Barna mine sier at maten jeg lager, er bedre når den tilberedes uten lys”, ler Larisa.

 “Islamic Relief gjør en god jobb for alle som mottar denne støtten under ramadan. I disse dager, når livet til folk her ser ut til å bli vanskeligere og vanskeligere, gir Islamic Relief håp om bedring.” Folk kan brødfø familiene sine, og for alle er dette en stor støtte.

Jeg takker alle som har hjulpet oss, alle som jobber i IR og alle som donerer penger til organisasjonen. Måtte Allah være fornøyd med dem alle!”

Det finness flere tusenvis av familier som Larisa MukaevaDenne Ramadan, har du muligheten til å redde et liv! Doner nå

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR