Av 15 års konflikt og ustabilitet har uunngåelig ført til utbredt fattigdom og stort antall flyktninger og fordrevne. Nesten halvparten av befolkningen overlever på mindre enn $ 1 per dag, og matmangel bidrar til høye underernæring, særlig blant barn. Bare 2% av Somalias land er egnet for jordbruksoppdrett og vanlig tørke forårsaker vanlige vannkriser.
Tørke over en fireårsperiode har forårsaket et allerede fattig land til ytterligere vanskeligheter, da svært få mennesker har tilgang til trygt drikkevann eller riktig sanitæranlegg. Analfabetisme og spedbarnsdødelighet har økt i Somalia.

 

Islamic Relief i Somalia

Islamic Relief har jobbet i Somalia siden 1996. Matdistribusjoner har skjedd siden vi begynte å jobbe i Somalia, og over 750 000 mennesker har hatt fordel av disse matfordelingen hittil. Vi jobber også for å gi rent, lett tilgjengelig vann, tilgang til healhcare-tjenester, samt utdanning. Nødprogrammer har også hjulpet fordrevne i Bari, Nugaal og Mudug i Puntland.

Det har ikke vært noe sentralstyre siden 1991 og konkurrerende krigsherrer har styrt landet, noe som gjør arbeidet i landet på en effektiv måte enda vanskeligere. Det er et bevis på det harde arbeidet som UNICEF og Verdensmatprogrammet har uttrykt en beredskap til å arbeide i partnerskap med oss ​​i Somalia

Etter den ekstreme tørken i 2011 implementerte Islamic Relief et nødhjelpsprogram på 22 millioner kroner for å nå 1 million mennesker med matassistanse og 400.000 mennesker med rent drikkevann, over hele regionen. I tillegg ble over 10 tonn medisin distribuert til ulike sykehus og helsesentre.

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR