24. Juli 2023

I år kom Eid Al Adha midt i en pågående vanskelig krig som den sudanske befolkningen har opplevd i fordrivelse, vanskeligheter med å sikre grunnleggende livsopphold og økonomiske utfordringer som fratar dem. Teamet jobber i en farlig kontekst for å støtte de trengende familiene og strekker ut en hånd som bringer Qurbani-kjøtt til de som venter på det.

Bli kjent med Mohammed Ali fra Abu Teliah village, Al Rahad Locality i Sudan!

“Jeg og min kone jobber i landbruket i regntiden, og etter innhøstingen av avlingene handler vi på de ukentlige markedene rundt om i landsbyen, hvor jeg strever mye for å dekke familiens behov for mat, helse og utdanning.

Mohammed Ali jobber i landbruket og er ukentlig markedsarbeider. Amina Ismail er husmor, jobber i landbruket og arbeider av og til.

På grunn av de høye kjøttprisene på markedene har vi blitt avhengige av lokal mat fra landbruket, og vi får ikke kjøtt annet enn ved de anledninger som av og til arrangeres i landsbyen.

Allah har garantert vårt levebrød uavhengig av vår flid i det, og i henhold til vårt arbeid på ukentlige markeder, som avhenger av aktiviteten på markedet , som ble sterkt påvirket av krigens gang i landet, er inntektene som genereres fra disse markedene ikke tilstrekkelig for det daglige livet, for ikke å nevne kjøp av kjøtt ”

Vi vet selvfølgelig at god mat er gunstig for menneskekroppen, men på grunn av omstendighetene vi lever under, har vi ikke mulighet til å skaffe god mat til familien min regelmessig, spesielt ikke kjøtt, og mangelen på kjøtt i kostholdet påvirker selvfølgelig helsen til meg og familien min.

Ærlig talt, vår daglige levestandard har sunket kraftig på grunn av den pågående krigen i landet, med mangel på kommersiell aktivitet i markedene, noe som gjorde det vanskeligere å dekke de daglige behovene for mat og behandling.

Eid er en stor islamsk religiøs begivenhet, muslimer ofrer dyr, besøker venner og slektninger og utveksler ønsker og hilsener i forbindelse med Eid Al Adha.

På grunn av de høye prisene er det sjelden vi spiser kjøtt hjemme hos oss. Qurbani betydde at jeg kunne gi barna mine sunn mat under Eid Al Adha – “dette kjøttet er veldig nyttig for familien min, spesielt for barna mine som sjelden er i stand til å spise kjøtt.

Alhamdulillah, donasjonene dine ga en viktig proteinkilde til sårbare familier og enkeltpersoner over hele verden.

Du kan ganske enkelt gi Qurbani online ved å bruke kalkulatoren

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR