24.01.2024

“Vinteren er vanskelig å takle”

“Jeg heter Manushaqe, jeg har to barn og lever under svært vanskelige forhold. Huset jeg bor i, er bygget på en annens eiendom, og han vil ta eiendommen, og jage oss ut av huset. Huset mitt er bygget delvis av planker og delvis av murstein. Det er ikke trygt i det hele tatt, det blåser overalt fra vinduene. Jeg har dekket vinduene med tepper, men de er fortsatt ikke sikre og slipper vinden inn.

Familiens hus

Livet mitt er veldig vanskelig til alle årstider, men vinteren er mye vanskeligere å takle. Jeg har ikke noe yrke. Jeg har bare fullført obligatorisk skolegang. Barna mine går på skole, og så snart jeg har sendt dem på skolen, går jeg ut til søppelkassene i byen og samler inn bokser som jeg selger. Det maksimale jeg kan tjene på boksene jeg samler inn i løpet av en arbeidsdag fra morgen til ettermiddag, er bare 5 euro om dagen. Med dette beløpet er det umulig å dekke de daglige utgiftene eller kjøpe ved til vinteren. Barna trenger mange ting, klær, ved til oppvarming, mat, kansler, og jeg kan ikke oppfylle deres behov.”

Familiens hus

“Utfordringene jeg står overfor er mange. Jeg har mangel på mat. Jeg har ingen mulighet til å gi barna mat på bordet hver dag. Jeg har ikke kjøpt ved til vinteren ennå.

Jeg hadde gledet meg til veden dere ville gi oss.

Vi har fortsatt ikke fyrt opp i ovnen fordi vi ikke hadde ved. Til tross for at veden deres ikke er nok til å klare hele vinteren, takker jeg dere for at dere gjør det mulig for oss i den vanskeligste tiden for oss. Vinteren er veldig vanskelig for meg, for jeg kan ikke gå ut og hente bokser fordi det er kaldt og jeg jobber ikke.”

“Byen Korce er veldig kald, det er en av de kaldeste byene i Albania. Vinteren er en stor utfordring for oss, men takket være dere håper vi at vinterprosjektet deres vil gjøre det lettere for oss å takle utfordringene våre.”

“Når vinterperioden fra oktober til februar nærmer seg, blir jeg stresset over hvordan jeg skal klare å kjøpe ved. Prisen på ved har økt mye. En familie med den inntekten jeg tjener har ikke råd til å kjøpe ved. Alle medlemmene i samfunnet der jeg bor, har ikke råd til å kjøpe ved. Situasjonen blir vanskeligere og vanskeligere fordi prisene øker for hvert eneste produkt. Denne situasjonen har også smittet over på barna mine, som synes det er umulig å ikke bli påvirket av mangelen på mat og ved hjemme.”

“Jeg står opp om morgenen og gjør barna klare til skolen. Jeg følger dem til skolen. Hvis det ikke regner eller snør, går jeg ut og samler inn bokser som jeg selger. Hvis det regner, blir jeg hjemme, lager lunsj, gjør husarbeid og holder meg tildekket med pledd til barna kommer hjem fra skolen, og jeg fyrer ikke i vedovnen når jeg er alene hjemme for å spare ved. Når barna kommer hjem, tenner jeg opp i peisen og fortsetter med arbeidet og forpliktelsene i familien.”

Familien mottar ved fra Islamic Relief

I år vil Islamic Relief gi over 72 000 vinter-kitt, fullpakket med essensielle overlevelses midler, og støtte over 455 000 mennesker.

Vennligst hjelp folk som Manushaqe og hennes familie med å overleve denne sesongen: gi sjenerøst til vår vinterappell.

Følg med på vårer sosiale medier

Instagtam

Facebook

X

Youtube

linkedin

Tiktok

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR