Islamic Relief arbeider på noen av de vanskeligste og farligste stedene å levere nødhjelp, blant annet i krigsherjede Jemen, Syria og Somalia. Men det er alltid et forferdelig sjokk når vi mister en medarbeider som blir drept i menneskehetens tjeneste, og det er noe vi føler veldig personlig.

Vi sitter igjen med en forferdelig følelse av tap for familien, vennene og kollegene som disse humanitære heltene etterlater seg. I løpet av vår 39 år lange historie har vi dessverre mistet 11 medarbeidere i frontlinjen av våre hjelpeoperasjoner – seks har blitt ofre for bomber og kuler i Syria, Pakistan, Somalia og Kenya, fire i en forferdelig bilulykke og én da et lager kollapset over ham.

På Verdens humanitære dag, 19. august, bør vi ta oss tid til å minne og sette pris på den risikoen alle hjelpearbeidere, uansett hvor i verden de befinner seg, tar når de arbeider i ustabile eller konfliktfylte områder.

Sjokket over å miste en medarbeider, uansett hvor i verden vedkommende befinner seg, blir aldri mindre. Vi kan bare håpe at det vil bli gjort reelle fremskritt når det gjelder å få slutt på konflikter i blant annet Syria og Jemen. Og vi oppfordrer FN og regjeringer til å sørge for bedre beskyttelse, slik at hjelpearbeidere og de de hjelper kan leve i fred og sikkerhet.

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR