Dhul Hijjah er en av de helligste periodene i det islamske året, SubhanAllah. Mange vet ikke at de første ti dagene av Dhul Hijjah er de beste dagene i året og de mest elskede for Allah (SWT). De er virkelig de ti beste dagene uten unntak.

Det finnes ingen dager hvor rettferdige gjerninger er mer elsket av Allah enn disse ti dagene.
Hadith | Sahih al-Bukhari

Det er viktig å fokusere på vårt forhold til Allah (SWT) i disse hellige dagene, og å maksimere vår tilbedelse. En av de beste måtene å gjøre dette på er å gjøre masse Dua.

Når de utføres med oppriktig intensjon og tro på Allahs (SWT) aksept, kan belønningen ved å gjøre Dua være eksepsjonell.

Dua er essensen av tilbedelse.
Hadith | Tirimdhi

 

Hva er de beste duaene for Dhul Hijjah?

Vi har satt sammen noen av de mest fordelaktige duaene for å hjelpe deg med å høste belønningen av de første ti dagene av Dhul Hijjah:

Dua for faste

Muslimer oppfordres til å faste de ni første dagene av Dhul-Hijjah. Dhul Hijjah-fasten er en viktig sunna som gir store belønninger og syndsforlatelse.

Faste i Dhul Hijjah er svært fordelaktig for muslimer på grunn av velsignelsene Allah (SWT) gir i denne perioden. Siden faste er en av de mest dydige handlingene som gir belønning, er det sterkt anbefalt å faste i Dhul Hijjah.

Når du åpner fasten, resiterer du følgende dua:

ذهب الظمأ وابتلت العروق وثبت الأجر إن شاء الله

Translitterasjon: “Dhahaba adh-Dhama’ wabtallatil-urooq wa thabatal-ajr inshaa’Allah”

Oversettelse: Tørsten er slukket, blodårene er våte, og belønningen er bekreftet av Guds vilje.

 

Dua for tilgivelse
Allah utvider sin guddommelige barmhjertighet til alle som vender seg til Ham med oppriktighet og ber om tilgivelse i løpet av de første ti dagene av Dhul Hijjah.

Følgende er en bønn om tilgivelse fra Koranen:

رَبَّنَآ إِنَّنَآ ءَامَنَّا فَٱغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَقِنَا عَذَابَ ٱلنَّارِ

Translitterasjon: “Rabbanaaa innanaaa aamannaa faghfir lanaa zunoobanaa wa qinaa ‘azaaban Naar’

Oversettelse: “Vår Herre! I sannhet, vi har antatt troen, tilgi oss våre synder, og berg oss fra helvetes pine.» 3:16

 

Dua for beskyttelse
De første ti dagene av Dhul Hijjah er Allahs elskede, og en tid for aksept av Dua. Det er viktig å huske på vår akhirah når vi ber dua, og å be om beskyttelse.
Du kan be følgende dua i løpet av denne tiden:

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ رِضَاكَ وَالجَنَّةَ ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ سَخَطِكَ وَالنَّارِ

Translitterasjon: “Allaahumma innee as-aluka Ridaaka wal Jannah wa a’audhu’bika min sakhatika wan-naar

Oversettelse: Å Allah, jeg ber om Din velbehag og om paradiset, og jeg søker tilflukt fra Din misnøye og fra helvetesilden.

Dua for guddommelig veiledning
De første ti dagene av Dhul Hijjah er en spesiell tid for oss til å komme Allah (SWT) nærmere og til å endre retningen på livene våre slik at vi fokuserer på å oppnå Hans velbehag.

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الهُدَى وَ التُّقَى وَ العَفَافَ وَ الغِنَى

Translitterasjon: “Allāhumma Innī As’aluka al-Hudā Wat-Tuqā Wal-Afāfa Wal-Ghinā

Oversettelse: Å, Allah, jeg ber Deg om rettledning og fromhet, og avholdenhet (fra det ulovlige) og beskjedenhet, og tilfredshet og tilstrekkelighet.

 

Dua for Ummah
Dhul Hijjah er tiden da Hajj finner sted – der muslimer fra hele verden samles i Mekka med det samme målet om å glede Allah og oppfylle Hans rettigheter. I løpet av disse hellige dagene er det viktig å huske våre muslimske brødre og søstre over hele verden, og å be Allah (SWT) om å gi dem letthet, tålmodighet og å oppfylle deres behov.

أَصْلِحْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ

اللَّهُمَّ فَرِّجْ عَنْ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ

اللَّهُمَّ ارْحَمْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ

Translitterasjon: ‘Allahumma aslih Ummata Muhammad. Allahumma farrij ‘an Ummati Muhammad. Allahumma Rham Ummata Muhammad [sallAllahu alayhi wasalam]

Oversettelse: Å Allah! Forbedre (hjelp) tilstanden til Muhammads Ummah. Å, Allah! Gi Muhammads Ummah letthet. Å, Allah! Vær barmhjertig mot Muhammeds Ummah. (fred være med ham)

 

Dua for aksept
I løpet av Dhul Hijjah finner Qurbani sted over hele verden, for å reflektere profeten Ibrahims vilje til å ofre sin sønn Ismail for Guds skyld.

Etter at vi har økt vår tilbedelse og ofret Qurbani i Dhul Hijjah, er det viktig å be Dua for at våre gode gjerninger skal bli akseptert.

Når vi reflekterer over profeten Ibrahims (AS) historie og offer, kan vi resitere duaen som han ba mens han og Ismail (AS) fullførte byggingen av den hellige Ka’abaen:

رَبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا إِنَّكَ أَنتَ السَّمِيعُ الْعَلِيم

Translitterasjon: “Rabbana taqabbal minna, innaka antas-Sami’ul-‘Aleem.”

Oversettelse: “Vår Herre! Godta denne (ydmyke tjenesten) fra oss. Sannelig, Du er den Allhørende, den Allvitende” 2:127

 

Hvilke Duas skal man resitere på Arafah-dagen?

Arafah-dagen er en av de viktigste dagene i året for muslimer. Det er dagen da Allah fullførte sine velgjerninger mot sin elskede profet Muhammad (fred være med ham), og godkjente islam som en livsstil.

Enten vi utfører hajj og står på Arafah-slettene denne dagen, eller om vi er hjemme, er det viktig å gjøre det beste ut av denne velsignede dagen. Vi bør gjøre mange Du’a og be Allah (SWT) om tilgivelse. Ikke glem å inkludere venner, slektninger, naboer og hele ummaen i din Du’a på denne spesielle dagen.

Det finnes ingen dag da Allah frigjør mennesker fra ilden mer enn på dagen for ‘Arafah. Han kommer nær dem (menneskene som står på ‘Arafah), og så åpenbarer Han for Sine engler og sier: “Hva er det disse menneskene søker?
Hadith | Muslim

Følgende er en spesiell dua som skal resiteres på Arafah-dagen. Den beste tiden å gjøre duaen på er den siste timen før Maghrib-bønnen:

لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٍ

Translitterasjon: “Lailaha illalahu wahadahu lasharikalahu lahulmulku walahu hamdu wahuva alakulli shayin kadir”

Oversettelse: “Det finnes ingen annen Gud enn Allah alene, som ikke har noen partner, som har herredømmet, som lovprises, og som har makt over alt.”

Det er også profeten Muhammads (fred være med ham) sunna å resitere Tahleel (“Laillaha illalah”), Takbeer (“Allahuakbar”), Tahmeed (“Allhamdulillah”) og Tasabeeh (“Subhanallah”) så mange ganger som mulig på denne dagen.

 

Hvilke Duas skal man resitere på Eid al Adha?

Det anbefales på det sterkeste at alle voksne muslimer resiterer Takbeer-e-Tashreeq etter bønnen fra den 9. til den 13. dhul Hijjah. Menn bør resitere dette høyt, mens kvinner bør resitere det stille:

اللَّهُ أَكْبَرُ اللَّهُ أَكْبَرُ لَا إلَّهَ إلَّا اللَّهُ ,اَللَّهُ أَكْبَرُ اللَّهُ أَكْبَرُ وَلِلَّهِ الْحَمْد

Translitterasjon: “Allahu Akbar, Allahu Akbar, Laa ilaaha illallahu Wallahu Akbar, Allahu Akbar, Wa lillahil Hamd”.

Oversettelse: Allah er den største, Allah er den største. Det finnes ingen gud utenom Allah, og Allah er den største. Allah er den største, og alle lovprisninger er kun for Allah.

Finn ut hvordan du ber Eid Salah her.

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR