kan gi livreddende nødvendigheter
kan gi to familier livreddende mat
kan gi medisinske nødutstyr
Tast inn beløp

17.10.2023

Islamic Relief har vært i stand til å dele ut matvarer på noen få steder i Gaza midt i den pågående opptrappingen i regionen. Minst 2800 mennesker er drept i Gaza, og 1400 i Israel i en krise som ser ut til å bli enda verre.

I Gaza er forsyningene av mat, vann og elektrisitet nesten tomt, og mer enn 1 million mennesker har fått ordre om å evakuere fra den nordlige til den sørlige delen av Gazastripen. I løpet av de siste dagene har Islamic Relief delt ut 600 mat esker til 3600 familier i det sentrale Gaza.
Pakkene inneholder viktige basisvarer for å hjelpe utsatte familier med å tilberede grunnleggende måltider. I den sørlige byen Khan Yunis har vi i tillegg delt ut mer enn 1200 matkuponger for å hjelpe 7560 mennesker med dekke utgiftene til grunnleggende matvarer.
For å støtte dem som har flyktet til skoelr, har Islamic Relief begynt å levere varme måltider i en offentlig skole omgjort til tilfluktssted, og har delt ut madrasser og tepper ved en annen.

Støtte til helsesektoren

Islamic Relief har også distribuert mer enn 2,2 millioner medisinsk utstyr og medisiner for å hjelpe for å støtte sykehusene som er overveldet av skadde og jevnlig utsettes for angrep. Alle sykehusene i Gaza har nå mindre enn 24 timers drivstoff til å drive eksterne generatorer, ifølge FN.
Etter det vil det ikke være strømforsyning til sykehusene på Gazastripen. En ødeleggende situasjon for pasienter og helsepersonell. Minst 3 sykehus i det nordlige Gaza er ikke lenger i drift på grunn av skader fra bombingen, mens minst 24 sykehus og andre helsefasiliteter har blitt skadet.

 

En farlig situasjon under utvikling

Situasjonen i Gaza er fortsatt ekstremt farlig. Teamet vårt i Gaza står overfor mange av de samme utfordringene som lokalsamfunnene vi støtter, og kollegene våre har vært nødt til å forlate hjemmene sine etter evakueringsordren.

Islamic Relief overvåker situasjonen nøye og forbereder seg på å distribuere hjelp hvor og når det er mulig. Vi fortsetter å oppfordre til å få en slutt på volden og til at partene respekterer humanitær folkerett ved å beskytte sivile og sørge for at hjelpen når frem til mennesker i nød.

Vennligst hjelp Islamic Relief med å støtte mennesker i desperat nød i Gaza. Doner til vår Palestina nødappell nå 

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR