Bangladesh er det mest tettbefolkede landet i verden, så vel som et av de fattigste. Selv om landet er svært fruktbart, er det også utsatt for sykloner og flom.

Landbruket skaffer ikke nok jobber i og med at 75 % av befolkningen bor på landsbygda. Den gjennomsnittlige årsinntekten er bare 380 dollar, og underernæring og analfabetisme er utbredt.

Islamic Relief i Bangladesh

Islamic Relief begynte sitt arbeid i Bangladesh i 1991 for å hjelpe de som var blitt offer for en tropisk syklon. Etter å ha etablert et kontor i Bangladesh, har vi fått muligheten til å reagere raskt på en rekke krisesituasjoner som har funnet sted siden 1991, for eksempel nødhjelp etter syklonen Sidr i 2007. IslamicRelief bidro med nødhjelp inkludert mat, husly og medisinsk utstyr og jobbet deretter med å gjenoppbygge hus og lokalsamfunn som ble ødelagt av syklonen. Takket være en kontinuerlig tilstedeværelse i Bangladesh, har vi nå gjennomført flere utviklingsprosjekter over hele landet, fra slummen i Dhaka til flere av jordbruksområdene i Sylhet.

Ettersom Bangladesh er utsatt for sykloner, har IslamicRelief tatt sikte på å redusere risikoen til katastrofer, noe som reduserer den potensielle effekten på samfunnet fra naturkatastrofer slik som sykloner. Disse initiativene har omfattet utvikling av avanserte varslingssystemer, bygging av tilfluktsrom; vi bygger hus på sokler, utvikler dyrkingsmetoder som forhindrer at avlingene blir ødelagt av vannmengden, og driver opplæring i blant annet førstehjelp og redningsarbeid.

Islamic Relief Norge © 2022 | All Rights Reserved | Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR