Kan gi et viktig hygienesett til 4 familier som lever i konflikt
Kan gi fire personer medisinsk behandling gjennom en mobil helseklinikk i Jordan
Kan gi en familie mat i en måned
Tast inn beløp

Hva er Arafah dagen?

Arafah-dagen er en av de viktigste dagene i den islamske kalenderen, og faller den 9. dhul hijjah. I år forventes Arafah-dagen å falle på lørdag 15. juni 2024.

Det var på denne dagen Allah (SWT) perfeksjonerte sin religion, fullførte sine tjenester til sin elskede profet Muhammad (fvmh), og godkjente islam som en livsstil! Subhan’Allah.

Allah (SWT) refererer til denne dagen i Surah al-Maidah av den hellige Koranen.

” I dag har jeg gjort levemåten fullkommen for dere og fullbyrdet Min gunst mot dere, og utvalgt islam som (en fullkommen) levemåte (å tilbringe livet på) for dere”

5:3

Arafahs dag er også kjent som Yawm Al-Waqf (dagen for stående), og refererer til det faktum at pilegrimer står foran sin Herre i lange perioder og ber om Hans guddommelige nåde.

Profeten Muhammed (fvmh) sa også:

Det er ingen dag da Allah frigjør mennesker fra ilden mer enn på ‘Arafah dagen. Han kommer nær disse (mennesker som står på ‘Arafah), og så åpenbarer han foran englene sine og sier: ‘Hva søker disse menneskene.

Hadith | muslim.

For pilegrimer som utfører Hajj, er Arafah-dagen den viktigste dagen. Som profeten (fvmh) sa: “Arafah er Hajj’ (Ahmed) og er essensen og hjertet av pilegrimsreisen.

På Arafah-dagen fra kl. 12.00 til solnedgang, samles muslimer som utfører Hajj på Arafat-slettene, resiterer Istighfar (ber om tilgivelse)

Når de når slettene til Arafat-fjellet, observerer pilegrimer forkortede Dhuhr- og Asr-bønner kombinert (to rakat i stedet for fire), og det vil bli holdt en tale fra Masjid al-Nimra på Arafah-fjellet.

Når er Arafah-dagen 2024?

Arafah-dagen er en av de viktigste dagene i den islamske kalenderen, og faller den 9. dhul hijjah. I år forventes Arafah-dagen å falle på lørdag 15. juni 2024.

Siden den islamske kalenderen er basert på månekalenderen, som er kortere enn den gregorianske solkalenderen, faller Arafah-dagen, som med alle islamske datoer, ti dager tidligere hvert år.

Faste på Arafahs dag

For de som ikke er i stand til å utføre Hajj, anbefales det sterkt å faste på Arafah-dagen. Det er stor belønning ved å gjøre det, som profeten Muhammed (fred være med ham) også sa:

Det soner for de siste og kommende årene.

Hadith | muslim.

Allah tilgir synder på Arafahs dag selv om de er mange, og vi bør ikke undervurdere Allahs enorme barmhjertighet.

Imidlertid faster ikke pilegrimer som utfører Hajj, siden de er reisende, og faste ville være vanskelig for dem, og hovedfokuset for dem denne dagen er Du’a.

“Kunnskapsfolket anser det som anbefalt å faste på ‘Arafahs dag, bortsett fra de på ‘Arafat’.” (Tirmidhi)

Faste på Arafah dagen er en flott måte å tjene Allahs glede på. For å oppnå maksimal nytte, i tillegg til å avstå fra mat og drikke, bør vi sikte på å avstå fra å fokusere med noe annet enn Allah, og å tenke på Hans herlighet og barmhjertighet mens vi søker Hans nåde av tilgivelse.

Hva skal man gjøre på Arafah-dagen?

Sørg for å be om tilgivelse – selv om du ikke er i stand til å stå på Arafat slik som pilegrimene gjør.

Lag masse du’a, be Allah (SWT) om tilgivelse. Ikke glem å inkludere dine venner, slektninger, naboer så vel som den bredere Ummah i din du’a på denne spesielle dagen.

Gi Zakat og Sadaqah under de velsignede dagene til Dhul Hijjah og høst belønningene av denne velsignede måneden. Ikke glem å gi Qurbani i tide til Eid!

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR