Hva er Dhul Hijjah?

Måneden Dhul Hijjah er en av de helligste periodene i det islamske året, SubhanAllah. En måned med økt spiritualitet, er vi vitne til to helt spesielle begivenheter (Hajj og Eid ul Adha) – alt i hengivenhet til Allah (SWT).

Mange vet ikke at de første ti dagene av Dhul Hijjah er bedre enn alle de andre dagene i året, de 10 beste dagene uten unntak. De er enda bedre enn Ramadan-dagene, SubhanAllah!

Det er ingen dager hvor rettferdige gjerninger er mer elsket av Allah enn disse ti dagene.”
Profeten Muhammed (fred være med ham) – Bukhari

Etter den hellige måneden Ramadan, føler du kanskje at du kunne ha gjort mer gjennom hele den hellige måneden? Kanskje du har gitt slipp på den Ramadan-følelsen?

Vel, disse elskede ti dagene tilbyr en ny sjanse til å få enorme belønninger, få våre synder tilgitt og nå store nivåer av fromhet, Insha’Allah.

En måned med økt åndelighet er vi vitne til to helt spesielle begivenheter – alle i hengivenhet til Allah (SWT).

Ikke bare er dette Hajj måneden, men også den velsignede dagen for Eid al-Adha.

På denne dagen tilbyr hver og en av oss som er i stand til Qurbani – akkurat som profeten Ibrahim (fvmh) gjorde – i hengivenhet til Allah (SWT) og for å hjelpe sårbare samfunn i nød over hele kloden.

Hos Islamic Relief jobber vi hele året for å lindre mat mangel og hjelpe familier med å opprettholde et sunt og stabilt levebrød.

Hver Eid al-Adha, Islamic Relief er i forkant med å distribuere Qurbani-kjøtt til noen av verdens mest sårbare og vanskeligstilte samfunn, i over 30 land.

Bare i 2021 delte vi ut Qurbani-kjøtt til 3 467 973 mennesker i nød. For mange er dette den eneste gangen de vil kunne spise kjøtt på hele året.

Ved å gi din Zakat og Sadaqah i denne velsignede tiden, vil du hjelpe familier og hele lokalsamfunn å ha en lykkelig Eid al-Adha.

Ved å gi i denne velsignede måneden tilbyr vi avgjørende solidaritet og håp. Dhul Hijjah er en hellig måned elsket av Allah.

 

10 dager med Dhul Hijjah

De første 10 dagene av Dhul Hijjah 2023 begynner 19. juni. Den 9. Dhul Hijjah (Arafahs dag) vil være den 27. juni og den 10. Dhul Hijjah (Eid al Adha) vil være den 28. juni.

Fordeler med Dhul Hijjah

De første ti dagene av Dhul Hijjah blir ofte referert til som de beste ti dagene i året, og en ny sjanse etter Ramadan. For de av oss som ikke utfører Hajj-pilegrimsreisen i år, er dette fortsatt en flott tid med velsignelse og enorm belønning.

Våre hjerter og bønner er med dem som gjennomfører den hellige pilegrimsreisen til Hajj i løpet av disse dagene. Selv om mange av oss ikke er i stand til å gjøre den velsignede reisen i år, er det fortsatt mange måter vi kan høste denne månedens velsignelser på.

Den som ikke er i stand til å dra til Hajj bør bruke denne velsignede tiden til å fullføre enda mer rettferdige gjerninger enn vanlig. Disse kan inkludere alt som å gi veldedighet, hedre ens foreldre, opprettholde slektskapsbåndene og påby det som er godt og forby det som er ondt.

Det er også viktig å forbedre våre obligatoriske tilbedelseshandlinger ved å være oppmerksomme på våre bønner og sikre at vi betaler zakat i tide.

For de av oss som ennå ikke har fullført pilegrimsreisen til Hajj, er dette en ideell tid for å gjøre dua’a som Allah gir oss muligheten til å gjøre det snart.

Faste og erindring anbefales spesielt.

“Profeten pleide å faste på de første ni dagene av Dhul-Hijjah og Ashura-dagen, og tre dager hver måned, den første mandagen i måneden og to torsdager”
Abu Dawood, 2/462

Vår profet sa: “Det er ingen dager som er større for Allah eller hvor gode gjerninger er mer elsket for Ham, enn disse ti dagene, så resiter mye tahlil, takbir og tahmid i løpet av dem.” (Ahmad)

Tahmid: Al-hamdu Lillah
Tahlil: Laa ilaha ill-Allah
Tasbih: Subhaan-Allah

Islamic Relief Norge © 2024 | Alle rettigheter reservert| Veldedighets nummer: 919 852 658

RASK DONER KR